Column burgemeester

Beste bezoeker,

Welkom op mijn persoonlijke weblog. Ik geef hier een kijkje achter de schermen of mijn mening over actuele onderwerpen. Het kan gaan om zaken die mij tijdens mijn werk opvallen, alledaagse gebeurtenissen of mijn visie op actueel en/of landelijk beleid. Regelmatig schrijf ik een column in het lokale nieuwsblad 'Het Urkerland' maar ook diverse toespraken kunt u hier vinden. Tevens ben ik te volgen op Twitter!

Met vriendelijke groet,

Pieter van Maaren, burgemeester van Urk 

  • Tropisch warm

    Ik kan me niet heugen dat het zo lang zo warm is geweest. Dat is logisch, want warmterecords en droogterecords ‘sneuvelen’ bijna dagelijks. Sinds de metingen in 1901 is het nog nooit zo.....

    Nederland is dan ook in rep en roer: Code geel, code oranje, nationaal hitteplan enzovoort. Er is altijd kans op brandgevaar, dus: let op! Daarom ook: geen open vuur of BBQ’s in openbare ruimten.

  • Vuurwerk: levensgevaarlijk

    “Onze kinderen worden er wakker van” en “Mijn ouders schrikken steeds heel hard en zitten rechtop in bed”. Steeds weer word ik er door mensen op aangesproken. Terecht! Een groep vuurwerk afstekende Urkers terroriseert hiermee de levensvreugde van een groot aantal inwoners.

Archief
  • Lees voor