Nieuws

 • Per 1 januari 2018 treden de nieuwe huwelijksvermogenregels in werking

  foto trouwringen

  Als u gaat trouwen of als u kiest voor een geregistreerd partnerschap dan breekt er een spannende tijd aan om alles goed voor te bereiden. Belangrijk in deze fase is dat u weet wat er is geregeld volgens de wet. Vanaf 1 januari 2018 gaat de wet Beperkte gemeenschap van goederen in. Wat houdt dit voor u en uw partner in? En wat als u het toch anders wilt regelen? Dat kan met huwelijkse voorwaarden of partnerschapsvoorwaarden.

 • Afscheid Rien Bogerd op 16 december 2017

  foto Rien Bogerd

  Met ingang van 1 januari 2018 gaat de heer M. (Rien) Bogerd met pensioen. Sinds 1 april 1986 is hij gemeentesecretaris / algemeen directeur van gemeente Urk en momenteel de langstzittende gemeentesecretaris van Nederland.

 • Gemeente, Patrimonium en huurdersvereniging tekenen prestatieafspraken 2018

  foto ondertekening prestatie afspraken

  De gemeente Urk, Christelijke woonstichting Patrimonium en huurdersvereniging De Bult kwamen woensdag 6 december bijeen in het gemeentehuis voor de ondertekening van de prestatieafspraken 2018. Namens de gemeente tekende wethouder Gerrit Post jr, namens de woonstichting directeur Johan Oosterhoff en namens huurdersvereniging Kees Brouwer.

 • Familie uit Urk wint energiemonitor ‘Wattcher’

  familie Weerstand wint energiemonitor Wattcher

  De familie Weerstand uit Urk ontving een Wattcher van de Natuur-en Milieufederatie Flevoland (NMFF). Zij namen de Wattcher woensdagmiddag 6 december  in ontvangst tijdens het spreekuur van het Energieloket op het gemeentehuis van Urk. De familie heeft de prijsvraag ‘Gericht Verlicht- Duurzame verlichting in november’ van de NMFF gewonnen. Sophia van Rosmalen van de NMF overhandigde de prijs en ook wethouder Gerrit Post feliciteerde de familie Weerstand en overhandigde een attentie namens de gemeente Urk. 

 • Post van gemeente Urk kunt u binnenkort via MijnOverheid in berichtenbox ontvangen

  banner berichtenbox

  MijnOverheid: Uw persoonlijk website voor overheidszaken, meld u snel aan

  Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. Post van gemeente Urk kunt u binnenkort ook via MijnOverheid in de Berichtenbox ontvangen. MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. 

 • Gooi uw bladafval in de bladcontainers in uw buurt

  foto van een bladafvalcontainer

  De bladcontainers zijn in week 40 weer geplaatst. Op deze manier kunt u als inwoner helpen de openbare ruimte schoon te houden van bladafval. Blad kan in de bladcontainers en hoeft niet in de groene container gedeponeerd te worden. De bladcontainers worden op locaties met veel gemeentelijk groen geplaatst en staan op meerdere locaties op Urk.

 • Informatie over aanpassing begraafplaatsenbeleid

  In tegenstelling tot hetgeen eerder is bepaald, heeft de gemeenteraad op 6 juli 2017 besloten om de graven die zijn uitgegeven in de periode van 1 januari 1974 tot en met 28 februari 2017, de status van ‘graven met een grafrecht voor onbepaalde tijd’ te geven. Met in achtneming van de wet op de lijkbezorging. De aanpassing zorgt voor een gelijkwaardige behandeling van alle nabestaanden van de graven tot en met 28 februari 2017.

 • Gladheidsbestrijding 2017/2018

  foto van een sneeuwschuiver van de gemeente Urk

  Met ingang van 1 november 2017 wordt de winterdienst van de gemeente Urk weer ingesteld.

Archief
 • Lees voor