Nieuws

 • Tegemoetkoming chronisch zieken

  foto van hand van oudere dame

  De gemeente Urk ondersteunt mensen op verschillende manieren voor meerkosten als gevolg van chronische ziekte of een beperking. Sinds 2016 kunt u daarom jaarlijks een tegemoetkoming aanvragen. De tegemoetkoming is bedoeld voor mensen die veel zorgkosten en een laag inkomen en vermogen hebben. De tegemoetkoming bedraagt € 150,00 per jaar en wordt jaarlijks achteraf uitbetaald.

 • Registratie levenloos geboren kind

  foto van twee witte vlinders op bloemen

  Ouders die dat wensen, kunnen straks hun levenloos geboren kind registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Deze wijziging van de Wet BRP komt voort uit een petitie van ouders die het als een groot emotioneel gemis zien en als feitelijk onjuist ervaren dat hun levenloos geboren kind niet in deze basisregistratie voorkomt.

 • BTW zonnepanelen voor 1 juli terugvragen

  afbeelding zonnepanelen

  Huiseigenaren die zonnepanelen hebben gekocht, kunnen de betaalde BTW over de panelen en installatie terugkrijgen. De wetgeving rondom het terugvragen is veranderd. Voor de panelen die in 2018 of de jaren daarvoor geplaatst zijn, moet de BTW binnen 6 maanden teruggevraagd worden. U heeft dus nog tot 1 juli 2019 de tijd om dit te regelen.

 • Grof tuinafval gratis inleveren bij milieustraat

  afbeelding van het snoeien van een tak

  Heeft u uw tuin al gesnoeid? Op zaterdag 23 februari 2019 van 09.00 tot 12.00 uur kunnen inwoners van Urk hun grof tuinafval gratis inleveren bij de milieustraat aan de Griend.

Archief
 • Lees voor