Elfwegentocht door Urk

Dit item is verlopen op 19-07-2018.

Maandag 9 juli komt de Elfwegentocht door de provincie Flevoland. De Elfwegentocht is 2 weken feest zonder een druppel benzine in Friesland. Om de toekomst naar voren te halen proberen de Friezen 2 weken fossielvrij te reizen. Dit doen ze door niet met de fossiele auto te reizen, maar op een andere schone manier. Bijvoorbeeld met de elektrische auto, het openbaar vervoer, op de fiets, met blauwe diesel, met groen gas, zwemmend, noem maar op. Burgemeester Van Maaren en kinderen van de Wilhelminaschool fietsten ook mee in de tocht.

Elke dag komt er een provincie op bezoek in Friesland om samen inspiratie op te doen voor duurzaam vervoer. Maandag fietst de Provincietour Flevoland van Urk naar Lemmer om te laten zien dat er in Flevoland ontzettend veel gebeurt met windenergie en met bijzondere fietsen. Iedereen die dit leuk vindt kan meedoen!

De dag begon 's ochtends bij Bezoekerscentrum 11 Beaufort aan de Domineesweg 11, Nagele. Na het bezoek vertrok de stoet op elektrische- en andere bijzondere fietsen naar Urk, om via de dijk naar Lemmer te fietsen. Onderweg is een aantal keer gestopt waar duurzame koplopers iets vertellen of laten zien hoe Flevoland zich klaarmaakt voor een schone toekomst. Ook de burgemeester van Urk, vertelde bij de vuurtoren over de gemeente Urk en hoe zij met duurzaamheid bezig zijn. De tocht eindigt in Lemmer bij de Daltonschool waar een feest is voor leerlingen, ouders en bezoekers. Hier zullen races zijn, bijzondere fietsen geshowed worden en het windmolenpark van de basisschool worden geopend.

Meer informatie via elfwegentocht.nl

  • Lees voor