Het is de week van de veiligheid

Dit item is verlopen op 17-10-2017.
logo Burgernet

Het is herfst en de dagen worden steeds korter. Dit is ook een periode waarin we extra alert moeten zijn. Want in de wintermaanden slaan criminelen vaker hun slag. Met name het aantal auto- en woninginbraken, overvallen en straatroven neemt dan toe. Daarom worden jaarlijks begin oktober, in week 41, de donkere dagen ingeluid met de Week van de Veiligheid. 

Houd Urk veilig!

Op Urk is het veilig; we letten goed op elkaar en op elkaars spullen. Toch blijft het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen. Want inbrekers, fietsendieven en overvallers weten als geen ander dat de donkere dagen zich goed lenen voor hun activiteiten. Om het hen toch zo lastig mogelijk te maken om op Urk toe te slaan, kunt u het volgende doen:

  • Gaat u even weg? Deuren en ramen op slot!
  • Leg geen kostbare spullen in het zicht.
  • Maak bij afwezigheid gebruik van een tijdschakelaar voor uw verlichting en laat de buitenlamp aan.  
  • Als u onverhoopt iets verdachts ziet, bel dan direct 112.

    Meld u ook aan voor Burgernet

    Burgernet wordt door de politie ingezet bij diefstal of inbraak, maar bijvoorbeeld ook bij overvallen en vermissing van personen. Via een sms-bericht, spraakbericht of e-mail geeft de politie een duidelijk signalement door aan alle Burgernetdeelnemers in de omgeving. Ook u kunt zich aanmelden voor Burgernet via www.burgernet.nl. Voor meer informatie kunt u terecht op ons gemeentehuis of door een e-mail te sturen naar burgernet@urk.nl.

  • Lees voor