Hoe geef je digitaal je verhuizing door aan de gemeente of regel je een parkeerontheffing?

Dit item is verlopen op 28-10-2017.
logo digisterker

Wordt Digisterker bij FlevoMeer Bibliotheek Urk.

De overheid werkt steeds meer digitaal en met een persoonlijke DigiD. Deze ontwikkeling vind je bij de landelijke maar ook bij de plaatselijke overheid. Of het nu gaat om het aanvragen van zorg of huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing of om werk zoeken. Ook de aankondiging van het verdwijnen van de ‘blauwe envelop’ heeft bij mensen veel onrust veroorzaakt. Om hierin zelf de juiste weg te kunnen vinden, wordt vanaf vrijdag 6 oktober wekelijks in FlevoMeer Bibliotheek Urk de cursus ‘Werken met de elektronische overheid’ gegeven.

Wegwijs in digitale overheid

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van anderhalf uur op de vrijdagen in oktober. Het is geen internetcursus, er wordt dus enige digitale ervaring verwacht van de deelnemers. Na afloop volgt er geen examen. Wel moet u in het bezit zijn van een emailadres.

De eerste les start op vrijdag 6 oktober 2017. Deze begint met een DigiD aanvragen. Als u DigiD al regelmatig gebruikt, kunt u instappen vanaf de tweede les. De lestijden zijn van 9:00 tot 10:30 uur in FlevoMeer Bibliotheek Urk. Cursisten kunnen zich aanmelden via de balie, of via www.flevomeerbibliotheek.nl. De lessen zijn gratis. Kijk voor meer informatie over Digisterker ook: www.digisterker.nl. U bent van harte welkom bij deze praktische cursus in FlevoMeer Bibliotheek Urk.