Lintjes voor 2019 nu (al) aanvragen

Dit item is verlopen op 02-08-2018.
foto Koninklijke Onderscheiding

Kent u iemand die een lintje verdient?

Bijna iedereen zal deze vraag met 'ja' kunnen beantwoorden. Ook op Urk zetten mensen zich voor vele doelen in. Vaak zonder eigen belang, in alle bescheidenheid. Denk aan de vele vrijwilligers die langdurig actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal-maatschappelijk gebied.

Het gaat dan niet alleen om bestuurders, maar ook om mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving. Deze mensen kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding, net als ieder ander met (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving. Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgesteld. U kunt daar voor zorgen. Want iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. Mensen met bijzondere verdiensten vormen samen het cement van de samenleving. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een onderscheiding.

Hoe dient u een voorstel voor een koninklijke onderscheiding in?

Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Neem dan eerst contact op met het gemeentehuis in de woonplaats van de kandidaat. De medewerker die daar de lintjes behandelt, kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook wordt precies uitgelegd hoe u te werk moet gaan. Daarna kan het verzamelen van alle benodigde gegevens beginnen. Wanneer die klus geklaard is, dient u het voorstel in bij de burgemeester. Voor de Lintjesregen 2019 moet de aanvraag compleet zijn ingediend bij de gemeente vóór 1 augustus 2018.

Contact

Heeft u verder nog vragen? Neemt u dan contact op met het bestuurssecretariaat, tel. (0527)  689868, of via www.lintjes.nl.

  • Lees voor