Subsidieregeling voor sportclubs

Dit item is verlopen op 31-01-2019.

35% voor kosten, onderhoud en energiebesparing

Vanaf 1 januari 2019 gaat de subsidieregeling ‘Stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ van start. De regeling subsidieert 20% van de kosten voor de bouw en het onderhoud van sportaccommodaties, het beheer ervan en de aanschaf en het onderhoud van sportmaterialen.

Energiebesparende maatregelen

In de regeling zit ook een aanvullende subsidie voor energiebesparende maatregelen van 15%, waardoor er in totaal 35% subsidie mogelijk is voor zaken als ledverlichting, warmteterugwinning bij douches en zonnepanelen.

Groter budget beschikbaar

Er is bij deze nieuwe regeling een groter budget beschikbaar dan bij de vorige subsidie voor sportclubs. Tegelijkertijd is de nieuwe subsidieregeling voor veel meer toepassingen beschikbaar, dan alleen voor zonnepanelen. Er mag meerdere keren een aanvraag worden gedaan. Een subsidieaanvraag moet minimaal € 5.000 zijn. Een organisatie mag in totaal niet meer dan € 2,5 miljoen per kalenderjaar aanvragen.

Op volgorde van binnenkomst

In 2019 is er in totaal 87 miljoen euro subsidie beschikbaar. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Alle informatie over de nieuwe regeling en welke maatregelen in aanmerking komen voor de subsidie vindt u op www.energieloketflevoland.nl.

  • Lees voor