Urk bedankt!

Dit item is verlopen op 24-01-2019.
collage van de inzameling van vuurwerkafval en kerstbomen

Er lagen 1500 vrijkaartjes klaar om weg te geven aan iedereen die een gevulde zak met vuurwerkafval of een kerstboom kwam inleveren. De kerstbomenactie is al jarenlang een traditie; die van het vuurwerkafval ging voor het 2e jaar van start.

12.020 kilo vuurwerk opgehaald

Binnen 45 minuten waren alle vrijkaartjes weg. Er zijn snel nieuwe kaartjes bijgemaakt, want er stond een file tot aan het Berechja College. Wat is er van 14.00 tot 16.00 uur gebuffeld door de medewerkers van de buitendienst. Ze hebben ruim 2700 kaartjes weggegeven. In totaal is er 12.020 kilo vuurwerk ingeleverd!

Hoe trots zijn onze medewerkers op het feit dat ons dorp nu in 1x schoon is van het vuurwerk- en kerstbomenafval. Maar ook trots op u als inwoners van Urk, die de moeite hebben genomen om het afval in te leveren op het parkeerterrein van ’t Bun.

Evaluatie

Omdat het dit jaar zo’n groot succes was gaan we hier zeker mee door. Wel gaan we het volgend jaar iets anders organiseren. Zo komen er ruimere openingstijden. De locatie is dan ruimer van opzet en de routing wordt beter. Ook zijn er direct voldoende kaartjes beschikbaar. Mogen we dan weer op uw hulp rekenen? Zo houden we samen Urk schoon!

  • Lees voor