Warm welkom voor nieuwe inwoners van groeiend Urk

Dit item is verlopen op 25-01-2019.
inwoners gemeente Urk

Urk is uit haar jasje gegroeid. Maar dankzij een gemeentelijke grenscorrectie met gemeente Noordoostpolder is Urk sinds met 150 ha, inclusief vijf woonadressen en twee windmolens uitgebreid. De nieuwe inwoners van het gebied kregen donderdagavond een warm welkom van het gemeentebestuur.

De grenscorrectie geldt officieel sinds 1 januari 2019. Om de nieuwe inwoners een warm welkom te geven, ontvingen zij donderdagavond van wethouder Geert Post een welkomstpakket. “Wij willen graag dat onze nieuwe inwoners zich gelijk thuis voelen in Urk.’’ Ook wethouder Hans Wijnants van gemeente Noordoostpolder was aanwezig voor een warme overdracht.

Urk groeit en bloeit. De gemeente heeft grote ambities en zat te springen om meer ruimte. De gemeente groeit met 150 ha. Het opschuiven van de gemeentegrens maakt het mogelijk dat ten zuiden van Urk een nieuw bedrijventerrein en een Maritieme Servicehaven worden aangelegd. En dat ten noorden van het dorp nieuwe natuur wordt ontwikkeld.

,,Wij zijn de gemeente Noordoostpolder zeer erkentelijk voor het meewerken aan deze grenscorrectie’’, zegt wethouder Post. De buurgemeenten hebben volgens hem een gezamenlijk belang. ,,Dit is belangrijk voor de totale economische ontwikkeling van de regio noordelijk Flevoland.’’