Verloren & gevonden voorwerpen

Wie iets kwijt is of juist iets heeft gevonden kan bij de gemeente terecht. Heeft u een voorwerp gevonden, dan is het uw plicht uw best te doen het weer bij de eigenaar terug te krijgen.

Aangifte van verloren of gevonden voorwerpen kan bij de gemeente digitaal, telefonisch via 0527-68 98 68, of aan de balie van het gemeentehuis worden gedaan.

Sleutels

Sleutels worden niet geregistreerd. In de hal van het gemeentehuis staat een sleutelpaal. Heeft u een sleutel gevonden, dan kunt u deze tijdens de openingstijden van het gemeentehuis aan de sleutelpaal hangen. Bent u een sleutel verloren, kijk dan of deze aan de sleutelpaal hangt.

Digitaal aangifte doen

Via onderstaand formulier kunt u direct uw melding digitaal doorgeven aan de gemeente.
 

 • Overzicht verloren en gevonden voorwerpen

  Verloren en gevonden voorwerpen

  Elke week zal er een overzicht op deze pagina geplaatst worden met de actuele gevonden en verloren voorwerpen.

  Als er voorwerpen op dit overzicht voorkomen die overeenkomsten hebben met uw verloren voorwerp, dan kunt u het beste naar het gemeentehuis komen met uw legitimatiebewijs of bellen met 0527-689868.

 • Concern voor Werk zamelt zwerffietsen in voor de gemeente Urk

  Het Concern voor Werk in Emmeloord zamelt zwerf- en gevonden fietsen in voor de gemeente Urk. Dit bedrijf heeft die taak overgenomen van de politie. De desbetreffende fietsen worden verzameld en blijven vervolgens drie maanden in beheer. Die periode is nodig om de eigenaar de gelegenheid te geven zich te melden. Meldt de rechtmatige eigenaar zich binnen die termijn, dan is betaling van administratiekosten voldoende om de fiets terug krijgen. 

  Ieder kwartaal organiseert Concern voor Werk een kijkdag voor gedupeerden die aangifte gedaan hebben van vermissing van hun fiets. De kijkdagen worden aangekondigd op de gemeentepagina in Het Urkerland.

 • Lees voor