Beleidsnota Toerisme & Recreatie

Onderstaand treft u de nieuwe beleidsnota Toerisme & Recreatie 2012-2019. Een heldere beleidslijn, opgesteld in samenwerking met de partners in het werkveld zoals bijv. Stichting Urk Promotie, die een belangrijke rol in dit beleidsveld vervullen. Een groot compliment voor de tomeloze inzet van al die vrijwilligers en het bestuur van Stichting Urk Promotie!

Toerisme biedt voor Urk kansen. Steeds meer mensen weten ons dorp te vinden, om er samen met ons van te genieten. Nieuwe economie. Als we kijken naar de bezoekersaantallen van onze partner aan de overkant van het IJsselmeer, Enkhuizen, dan is er voor Urk nog veel te winnen. De inzet van het gemeentebestuur is erop gericht om het uitgesproken karakter van Urk en onze eigen unieke manier van leven te behouden, en toch te investeren in een groei op het gebied van kwalitatief hoogwaardig toerisme, zodat meer gasten van al het goede dat Urk te bieden heeft, kunnen genieten. Het ondernemerschap in deze sector wil het gemeentebestuur actief stimuleren. Ook de benodigde voorzieningen zoals uitbreiding van horecavoorzieningen en de opwaardering van het havengebied en het oude dorp zijn belangrijke speerpunten. Het is mijn wens dat dit beleid zal bijdragen aan een duurzame groei van het toerisme op Urk.

Urk, ons vissersdorp met karakter. De plek waar alle Urkers zoveel van houden, waar we trots op zijn. De bijzondere bevolking met z'n rotsvaste geloof. De Urker taal. De klederdracht. Het mooie cultuurhistorische oude dorp met z'n gezellige winkelstraatjes, onze levendige havens, de mooie natuur, het IJsselmeer, noem maar op. Stuk voor stuk aantrekkelijke kanten van ons dorp. Daarnaast, onze gastvrije cultuur en de bijbehorende evenementen. Dat is de kracht van Urk. Dat, en nog veel meer.