Bereikbaarheid

Urk is aantrekkelijk als vestigingslocatie, omdat het voormalige eiland uitstekend bereikbaar is. Zowel over de weg, als over het water en digitaal beschikt Urk over prima verbindingen.

Over de weg

Urk ligt dichtbij de A6, dé verbindingsroute tussen Noord-Nederland en de Randstad. Urk - Amsterdam is een afstand van ongeveer een uur. Vanaf de A6 is Urk nog ongeveer 3 minuten rijden. De verbinding wordt gevormd door de Domineesweg, wat een prima ontsluitingsroute is voor Urk. Op dit moment is het een 80-km weg, maar binnen enkele jaren zal de capaciteit verhoogd worden tot de eisen van een 100-km weg.

Naast de A6 (Noord - Zuid/West verbinding) ligt de N50 (A50 vanaf Zwolle) op slechts 13 km van Urk. Dit betekent dat ook naar het oosten van het land de verbinding uitstekend is. Klik hier voor een plattegrond van Urk.

Over het water

Urk is één van de belangrijkste havenplaatsen van het IJsselmeer. Het is een knooppunt op de drukke route vanaf Amsterdam naar Noord-Nederland. De havenvoorzieningen zijn prima.

De Urker haven heeft aanlegcapaciteit voor grote schepen, wat ook mogelijk gemaakt wordt door de diepe vaargeul. De buitenhaven heeft een diepgang van 5,5 meter de binnenhaven kan bereikt worden door schepen met een maximale diepgang van 3 meter. Urk is bereikbaar voor vrachtschepen, jachten en vissersboten.

  • Lees voor