Duurzaamheid

 • 60 miljoen voor subsidie energiebesparing eigen huizen

  Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. U kunt de Subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen vanaf 15 september 2016 via RVO.nl.

  U moet minstens 2 verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen bijvoorbeeld: isolatie van dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur of hoogrendementsglas.

 • Stand van zaken Investeringssubsidie duurzame energie op 31 maart

  De regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is met ingang van 4 januari 2016 doorlopend geopend voor het indienen van aanvragen.

  De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) meldt nu dat er tot en met 31 maart 2016 in totaal 3045 aanvragen zijn ingediend voor een (geschat) totaalbedrag van € 9.545.760.

  Zie ook: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energiea

 • Run op warmtepompen

  Sinds januari 2016 is de nieuwe regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) doorlopend geopend voor het indienen van aanvragen.Door de komst van de regeling zijn de warmtepompen niet aan te slepen. 

 • Nieuwe subsidie voor opstellen en actualiseren energie-efficiëntieplannen

  Het ministerie van Economische Zaken (EZ) heeft de regeling Energie-efficiëntieplannen (EEP) gepubliceerd

  Met de nieuwe regeling stimuleert EZ het opstellen en actualiseren van energie-efficiëntieplannen door kleine en middelgrote ondernemingen die deelnemen aan het convenant Meerjarenafspraak Energie-Efficiëntie 2001-2020 (MJA3).

 • Energie Investeringsaftrek (EIA) voor zonnepanelen en zonneboilers verhoogd naar 58 procent

  De Energie Investeringsaftrek (EIA) voor ondernemers is per 1 januari 2016 verhoogd van 41,5 procent naar 58 procent. Hierdoor ontstaat er een nettovoordeel van ongeveer 14 procent voor EIA-aanvragers.

 • De energiebespaarlening van de Rijksoverheid

  De Energiebespaarlening is een aantrekkelijke mogelijkheid om energiebesparende investeringen in of aan uw eigen huis te kunnen financieren. Via maandelijkse betalingen van de lening spreidt u de kosten over meerdere jaren. Maar nog belangrijker: misschien gaat u wel direct besparen! Afhankelijk van hoeveel energie u verbruikt, kan die besparing genoeg zijn om de maandelijkse betaling van uw Energiebespaarlening te dekken.* Mogelijk kunt u zelfs wat extra besparen. Maak van uw huis een heerlijk comfortabel thuis en investeer slim!

 • € 100.000,00 voor beste initiatief op het gebied van energiebesparing

  Stichting DOEN (DOEN) heeft, in samenwerking met New Venture (NEVE), de nationale competitie DOEN Energie[s]topper gelanceerd. De competitie is gericht op zowel start-ups als bestaande initiatieven op het gebied van energiebesparing.

 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voorwaarden bekend

  Particuliere huishoudens en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken, kunnen vanaf 4 januari 2016 subsidie aanvragen voor zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

  De subsidie kan worden aangevraagd op basis van een nieuwe subsidieregeling voor duurzame energie: de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), waarvoor volgend jaar € 70 miljoen beschikbaar is.

 • Grote belangstelling Nationale Duurzame Huizen Route

  Groeiende behoefte aan ervaringen en goede voorbeelden

  De Nationale Duurzame Huizen Route bracht dit jaar een record aantal  bezoekers op de been. Op zaterdag 7 en 14 november stelden zo’n 300 huiseigenaren hun huis open en hebben zij ruim 3.000 bezoekers gastvrij ontvangen. Zowel het aantal bezoekers als het aantal deelnemers is daarmee fors gegroeid ten opzichte van 2014. Organisator Eva Petra Simon ziet een groeiende behoefte aan praktijkvoorbeelden bij mensen die met hun huis aan de slag willen. Door het grote aanbod aan producten en de diversiteit in adviezen dreigen huiseigenaren te verdwalen in een stroom van informatie. Het bezoek aan een duurzaam huis en het verhaal van een bewoner helpt mensen om een beter idee te krijgen voor hun eigen woonsituatie.

 • Lees voor