Risicokaart

Wilt u meer weten over een bedrijf in uw woonwijk? Werkt dit bedrijf met gevaarlijke stoffen? Hoe zit het met dat LPG-tankstation aan het einde van de straat? Loop ik het risico om getroffen te worden door hoogwater? U vindt deze informatie op onze risicokaart. Met deze kaart willen wij u zo goed mogelijk informeren over de veiligheid van uw leefomgeving.

Risicokaart Flevoland

Wat staat er op de risicokaart?

Op de risicokaart ziet u bijvoorbeeld waar grote branden kunnen uitbreken of waar paniek in een menigte bij bijvoorbeeld een evenement kan ontstaan. Verder vindt u op de risicokaart risicovolle inrichtingen waar gevaarlijke stoffen worden opgeslagen, bewerkt en/of verwerkt. In totaal worden 13 soorten ramptypen op de risicokaart weergegeven. Opgenomen zijn de risico's die bij een ongeval mogelijk meerdere slachtoffers maken of waarvan de effecten 50 meter en verder reiken. Gevaarlijke kruispunten en sociaal onveilige situaties vindt u niet op de risicokaart. Wanneer u de risicokaart opstart, komt u rechtstreeks op de risicokaart van de gemeente Urk terecht. U kunt direct informatie opvragen over de objecten die op de kaart staan. Het gaat om gegevens, die zijn verzameld uit verschillende openbare bronnen, zoals bijvoorbeeld (milieu)vergunningen.

Extra informatie

De risicokaart geeft een beeld van de risico's en de mogelijke effecten van rampen die in onze provincie kunnen gebeuren. De risicokaart brengt zaken helder en duidelijk in beeld en biedt veel extra informatie over objecten en gebieden.

  • Lees voor